Ağda Nasıl Yapılır ?

Ağda Nasıl Yapılır ?
Ağda Nasıl Yapılır ?

Cilt güzelliği her insanın en oldukca ehemmiyet verdiği konulardan biri. Kişisel bakımlarını tertipli olarak yapanların en büyük problemlerinden biri de istenmeyen tüylerden kurtuluş yöntemleridir. Bu tüylerden kurtulmak bazılarına nazaran vakit kaybıdır, kimileri de oldukca acıdığı için devamlı sorun yaşar. Ama yapmak zorunda olduğundan de kimse bu durumdan kaçamaz. Bunun için kendilerine basit gelecek birçok metot denemeyi tercih ederler. En oldukca kullanılan metot de ağda yapımıdır.
Ağda, bazıları tarafınca acı verdiği için yapılması güç benzer biçimde görülse de kısa zamanda, evde yapabileceğiniz en sıhhatli temizlenme yöntemidir. Üstelik artık oldukça fazla çeşidi ile beraber sizlere kolaylık da sunmaktadır. Bu sebeple ağdadan uzak durmak yerine sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazıyı okursanız içiniz daha huzurlu bir halde tüylerinizden kurtulabilirsiniz.


Avantajları Nelerdir ?


Ağda denildiğinde insanların aklında beliren ilk sözcük acıdır. Ve bundan dolayı de tercih esnasında genel anlamda son sırada yer alır. Halbuki ağda uygulaması, birtakım küçük minik bilgilerle o şekildeki o kadar da acı veren bir muamele olmaktan menfaat. Üstelik ağda yapmış olursanız tüylerinizin çıkma süredi daha da uzun olacaktır. Çünkü ağda, tüyü kökünden tutup almış olduğu için yine çıkmasını olabildiğince geciktirir. Böyle bir vaziyet da istenmeyen tüylerinden arınma yollarını külfet görenler için aslına bakarsak ülkü bir durumdur. Bu sebeple ağda denildiğinde aklınıza ilk ilkin acı değil, tüyleri kökünden alma faydası gelmelidir.
Ağdayı acılı olduğundan tercih etmeyenlerin bulmuş olduğu çözü yolu, jilet kullanmaktır. Bu, kendiniz için yapacağınız doğru bir yatırım değildir. Evet, jilet, ağda şeklinde acıtmaz ve süratli kullanım olanağı sunması yardımıyla işinizi kolaylaştırır. Ama jiletin şu şekildeki bir dezavantajı vardır ki tüylerin anormal bir halde bölünmesine ve kuvvetlenmesine niçin olur. Sizi tüylerinizden anlık olarak kurtarmış olur fakat uzun solukta daha büyük bir tüy sorunuyla karşılaşmanıza niçin olur. Hal bu şekilde iken ağda yerine jileti tercih etmek pek mantıklı bir hareket olmayacaktır.
Ağda yapmak hem de pürüssüz cilt görünümü yakalamanıza da imkan sağlar. Cildinizde temiz, hoş ve güzel duyu bir imaj oluşmasına yardım eder. Jilet kullandığınız vakit tüyleriniz birkaç güne, siyah siyah menfaat ve çıkan tüy kökleri de sert olacağı için hoş bir imaj vermez. Ama ağda, daha ipeksi bir imaj yakalayıp uzun zaman bu görüntüyü korumanıza yardım eder. Ağda Bandı ile bu ipeksi görüntüyü yakalamak oldukca basit. Üstelik cildinizi pürüssüz bir hale getirirken arasında bulunan bileşimlerle beraber cildinizi arındırır ve nemlendirir.
Ağda yapmak aslına bakarsak bir halde cildinize organik bir peeling yapmanız anlamına da gelmektedir. Ağda yaparken derinin üst tabakasındaki hücreleri de temizlediği için organik bir peeling tesiri de göstermektedir. Peeling tesiri kabul eden cilt, daha parlak, daha canlı görünür. Böylelikle ağda yaparken sıhhatli bir görünümü de sağlamış olursunuz.
Ağdanın o kadar da fazla çeşidi vardır; sıcak ağda, ılık ağda, soğuk ağda, şekerli ağda, sir ağda vb. Bu kadar oldukça çeşit arasından kendinize müsait olan ağdayı bulmanız da aslına bakarsak oldukca basit olur. Bunlar bir de kendi aralarında cilt tiplerine gore de sınıflandırılmışlardır. Mesela cildiniz oldukça duyarlı ise ve ağda kullanmaktan korkuyorsanız Güzellik Deposu ürünlerine göz atabillirsiniz. Isıtma gerektirmeden kullanacağınız bu ağdanın arasında bulunan bitkisel yağlar, duyarlı cildinizi korur, paraben, şeker içermediği için cildinize zarar da vermez.


Acısı Nasıl Azaltılır ?


Eğer ağdayı tüylerin çıkış yönünün bilakis doğru, tek seferde çekerseniz, hem istifa anında bununla beraber daha ondan sonra canınız fazlaca daha azca acır.
Ağdayı vücudunuza uygulamadan ilkin cildinizin pak ve kuru olduğu için güvenilir olun. Daha sonrasında ağda yapacağınız yere pudra sürün. Pudra, ciltteki hasım ve nemi emerek, ağdanın tüylere daha iyi bir biçimde yapışmasını sağlayacak, bu da acınızı azaltacaktır. Aksi takdirde ağda tüylere yapışmazsa çekerken fazlaca acıtır.


Ağda Bantları Nasıl Kullanılır ?


Günümüzde ergonomik olması sebebiyle en oldukça tercih edilen ağda çeşidi sir ağda bantlarıdır. Üstelik sir ağda bantları arasında şeker de bulunmadığından tüylerinizin çoğalması benzer biçimde bir durumla karşı karşıya gelme ihtimaliniz de olmaz. Bu bantlar üretilirken çoğu zaman ağaç reçinesi benzer biçimde malzemelerden elde edilir. Bu sebeple sir ağda bantları öteki ağdalara bakılırsa daha etkili, daha bereketli ve daha sıhhatli sonuçlar vermektedir.
Sir ağda bandını uygulayacağınız zeminin pak ve kuru olduğu için güvenli olun. Ağda bantlarını elleriniz arasında ovuşturarak ısıtın ve hemen sonra ikiye ayırın. Ağda bantlarını tüylerin çıkış yönüne doğru yapıştırın. Ellerinizde bantın içinde boşluk kalmayacak halde cildinize tamamen yapıştırın ve tüylerin çıkış yönünün bilakis doğru çekin. Eğer ağda uyguladığınız yerde ağda kalırsa kutunun içerisinden çıkan mendilleri kullanarak cildinizi temizleyin. Bu ağdayı en bereketli halde yapabilmek için güzellik kaynağı mamüllerinden Sir Ağda Bant setini kullanabilirsiniz.
Sir ağda kullanırken ağdanın acısını azaltmak için şu yöntemi uygulayabilirsiniz. Bunlardan biri, diz kapağı ve parmaklar benzer biçimde kıvrımlı yerleri minik; kollar ve bacaklarıgibi yerleri büyük sir ağda bantlarıyla temizleyebilirsiniz. Eğer minik ve kıvrımlı bölgeleri büyük bantlarla almaya çalışırsanız işiniz zorlaşır, alacağınız verim de düşer.

İşte sizlere Ağda Nasıl Yapılır ?, sorusunun cevaplarını paylaştık. Eğer sizlerde ürünlerimize göz atmak isterseniz buraya tıklayarak ürün çeşitlerimize ulaşabilirsiniz!

Ağda Nasıl Yapılır ?
Resim' e tıklayarak diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz!
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.