Bölgesel Zayıflama Nedir ?

26-11-2022 11:28
Bölgesel Zayıflama Nedir ?
Bölgesel Zayıflama Nedir ?

Bölgesel zayıflama, kilo verme yerine vücudun belirli bölgelerine odaklanan, belirli teknik yöntemlerin kullanıldığı bir  zayıflama yöntemidir. Örneğin normal kilodaysanız ancak karın bölgesinde fazla yağlanma varsa genellikle bölgesel zayıflama yöntemine başvurulur. Bazen kilo verseniz, hatta egzersiz yapsanız bile midenizdeki veya diğer bölgelerdeki yağlar gitmez. Bölgesel incelme için birkaç alternatif yöntem vardır. Ameliyatsız, ağrısız, basit ve kolay bir işlemdir. Bu uygulamalardan sonra kişi normal hayatına kaldığı yerden devam edebilir.Bölgesel incelme nasıl olur? Soru herkesin ne düşündüğü.


Bölgesel Zayıflama Yöntemi Çeşitleri:


Bölgesel zayıflama için birkaç yöntem vardır. Ancak uygulama ve amaç bakımından benzerdirler. Bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı kişiye bağlıdır. Bu yöntemler hastanın vücut şekli, vücut yağ oranı gibi bazı faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Bu yöntemler üçe ayrılır: soğuk lipoliz, odaklanmış ultrason ve lipomatoz.

Tedavinin Uygulanma Şekilleri:


Bölgesel incelme nasıl oluşur? sorusuna verilen cevaplar şu şekildedir; Fokuslu ultrasonda bölgesel incelme için hedef bölgedeki yağ hücrelerine zarar verir ve yok olmalarını sağlar. Uygulama sırasında ağrı olmaz. İşlem sonrasında dahi bu yağ hücrelerinin azalma ve kaybolma süreci 1 yıla kadar  devam eder. İşlem sonrası kişi sağlıklı beslenirse seansı tekrarlamaya gerek yoktur. Ancak fazla kilolu kişiler belli bir süre sonra egzersizi tekrarlayabilirler. Soğuk lipoliz sırasında soğuğu hisseden kapakçıklar sayesinde yağlar parçalanır. Son olarak liposuction'ın alt dallarından biri olan bu yöntemde de aynı şekilde yağlar parçalanarak yapılır. Fazla kilolu  ve emziren annelere bu işlemler yapılmaz.

İncelme Nasıl Fark Edilir ?


Tedavi sonuçları kişiden kişiye değişir. Bu değişiklik hastanın hidroksit değerine bağlıdır. hidroksit değerinden büyük olan hastalarda tedavinin ilk kürü sonunda uygulamanın etkisi görülebilir. Aynı zamanda yaklaşık bir yıl boyunca kilo verme yavaş yavaş devam eder. Bu yöntemlerin etkili ve kalıcı olabilmesi için beslenme düzeninin değiştirilmesi gerekir. İncelen bölge sağlıklı beslenme ile korunabilir.

Bölgesel Zayıflama Nedir
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.