Cildiniz İçin Uygun Ürün Seçimi

26-11-2022 11:19
Cildiniz İçin Uygun Ürün Seçimi
Doğru Ürün Seçimi:

Cildiniz için doğru ürünü seçmek
, insanların cilt sorunları geliştirmesini önleyecektir. Ürün cilt ile uyumlu değilse cilt sorunları oluşabilir. Sadece dış görünüş için değil cilt sağlığı için de önemlidir. Cildin parlaklığı ve canlılığı, sağlıklı olduğunun bir göstergesidir. Cilt bakımına dikkat etmek, yaşlanmanın neden olduğu sorunların azalmasına yardımcı olabilir.

Belli bir yaştan sonra kişi ayda bir cilt bakım kliniğine giderek cildini temizlemelidir. Bu işlem düzenli olarak yapılırsa cildin korunmasına yardımcı olacaktır. Cilt, çevresel koşullar, stres, yetersiz beslenme ve benzeri birçok nedenden muzdariptir. Cilt tipinizi bilmeden yanlış ürün kullanmak cilt problemlerine neden olur ve cildiniz için doğru ürünü seçerek bu problemler ortadan kalkar.

Normal Cilt:


Görünüşte şeffaftır. Lekesiz, gözenekleri kapalı, problemsiz bir cilt denir. Süt tipi temizleyiciler, normal alkol içerikli yüz yıkama ürünleri ve su bazlı hafif nemlendiriciler bu cilt için uygundur.

Karma Cilt:



T bölgesi olarak bilinen alın, burun ve çene  yağlı bölgelerdir. Yağlı bölgelerde siyah nokta ve gözenekler görünebilir. Bu  cilt tipi için kullanılan ürünler; cilt yapısına göre süt tipi temizleyiciler, düşük alkollü toner ve  nemlendirici kullanılmalıdır.

Kuru Cilt:



Görünüşte üst derinin yapısı incedir. Gözenekler neredeyse yok ve kapalı. Kuru cildin yağ salgısı normalden çok daha düşük olduğu için mat bir görünüm alır ve ciltte pullanma gelişebilir. Cildin dokusu sıkı olmasına rağmen çok çabuk kırışır. Kuru ciltler için cildiniz için doğru ürünü seçerken en önemli ürünlerden biri de yağ bazlı nemlendiricilerdir. Ayrıca süt tipi temizleyiciler, alkolsüz tonerler, besleyici gece kremleri, nemi ve yağı tutan maskeler kullanılmalıdır.

Yağlı Cilt:



Cilt parlak ve yağlıdır. Gözenekler genellikle tıkalıdır. Bazen kaşıntı ve yanma olabilir. Dış ve iç etkenlere karşı daha duyarlıdır. Bu cilt tipi diğer cilt tiplerine göre daha hassas olduğu için ürünler doğru kullanılmalıdır. Bu cilt tipleri kuru olduğu için kesinlikle alkolsüz bir tonik kullanmamalısınız, bu nedenle hafif su bazlı bir nemlendirici kullanılmalıdır. Bu tedavilere ek olarak bu cilt tipine mutlaka antiseptik sabunlar eklenmelidir.

Cildiniz İçin Uygun Ürün Seçimi
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.