Cilt Nemlendirme Rehberi

27-12-2022 15:30
Cilt Nemlendirme Rehberi
Cilt Nemlendirme Rehberi

Kış aylarındaki soğuk havalar ve sert rüzgarlardan yalnızca ruh halin değil, cildin de etkileniyor! Eğer cildin için ülkü rutubet desteğini sağlayamazsan muhtelif cilt problemleri ile karşılaşman olası. Fakat cilt tipine müsait ürünleri kullanarak bu sorunları büyük seviyede ortadan kaldırabilirsin!
 
Kış aylarındaki sert hava koşulları, cildin rutubet oranını ve elastikiyetini negatif etkileyebiliyor. Soğuk ve rüzgarlı havaların cildi yorması kadar dışarıdaki düşük rutubet payı da işleri fazlaca zorlaştırıyor. “O vakit evde rahatım!” diyorsan, sana fena bir haberimiz daha var… Kışın kapalı alanlarda zaman geçirirken içeride hapsolan sıcak hava da ortamın -ve dolayısıyla cildinin- nemini yok ediyor. Sürekli sıcak ve soğuk havaya maruz kaldıkça, cildin rutubet payı fazlaca daha çok azalabiliyor. Tüm bunlar, kışın cilt bakımında nemlendirmeyi dikkatsizlik etmemen için en mühim nedenleri oluşturuyor.


1. Ciltteki Nemlilik Nedir ?



Eğer cildinin en üst katmanında bulunan katman ülkü rutubet oranına sahip ise, sen de nemli bir cilt sahibisin demektir. Ciltteki rutubet payı kifayetsiz su tüketimi, dengesiz beslenme, çevresel faktörler ve zararı olan alışkanlıklar şeklinde pek fazlaca nedenden etkilenebiliyor ve bunlar cildinin rutubet kaybetmesine niçin olabiliyor. Bunların önüne geçmek için hem günlük alışkanlıklarına ve su tüketimine bununla beraber nemlendirici bakım rutinine fazlasıyla dikkat etmen gerekiyor.


2. Cilt Nekadar Nemli Olabilir ?



Cildinin en üst tabakası minimum ortalama yüzde 10 olacak kadar rutubet barındırıyorsa, bu senin nemli bir cilde haiz olduğun anlamına gelir. Peki, bu payı cilt bakımı yaparak iyice anlayabilirmisin? Eğer cildinde gerginlik, hassasiyet, cilt kuruluğu, esneklik kaybı ve ince çizgi/kırışıklık görünümü şeklinde sorunlar gözlemliyorsan cildinin rutubet payı azalmış olabilir. Fakat endişelenme! Yapacağın nemlendirici bakımlarla cildindeki rutubet oranını artırabilirsin. Peki, bunu tam olarak iyi mi başarabilirsin? Birlikte bakalım!


3. Cilt Nemlendirme Adımları


1 - Cilt Temizliği
2 - Cilt Peeling
3 - Tonik veya Cilt Serumları
4 - Besleyici ve Etkili Cilt Bakım Kremleri

Bu adımları sırasına göre uygulayarak cilt bakım rutininizi gerçekleştirmiş olacaksınız. "Bu ürünler hakkın da bir fikriniz yokmu ?" Cevap tam olarak bura da güzellik deposu cilt bakım kategorisin de sizler için özenle hazırlamış olduğumuz cilt bakım ürünlerine göz atabilirsiniz.

Cilt Bakım Rehberi
Sizler de içeriklerimizden memnun kaldıysanız, resim' e tıklayarak güzellik deposu blog sayfamıza ulaşabilir ve diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz!
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.