Formda Kalmanın Yolları Nelerdir ?

30-11-2022 17:31
Formda Kalmanın Yolları Nelerdir ?
Formda Kalmanın Yolları Nelerdir ?

Özellikle son dönemde, evde kalmamızı gerektiren küresel şartların da bir problemi olarak, pek hepimiz tembellik ve kilo gram şeklinde mental ve fizyolojik problemlerle boğuşuyoruz. Küresel salgının bir kararı olarak, bilhassa hanımefendiler olarak, pilates salonlarına gidemez ve sahilde canlandırıcı bir koşu yapması imkansız hale geldik. Oysa evde kalmak zorunda olmamız, muntazam beslenmekten ve spor rutini oluşturmaktan vazgeçmemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Evde formda kalmak için yapmamız gereken, sıhhatli rutinler oluşturmak! Evden çıkmadan iyi mi formda kalabiliriz? Evde formda kalmanın yolları neler? Kolaylıkla uygulanabilecek evde egzersiz hareketleri iyi mi olmalı? İşte evde formda kalmak için yapmanız gerekenler…

İşte Formda Kalmanın Yolları Nelerdir Sorusunun Cevabı:

Formda kalmanın, sanıldığının aksine oldukça kolay! Belli başlı sıhhatli alışkanlıklar edinip korumayı başarabilenler, evde egzersiz hareketleri uygulayarak formunu korumayı başarabiliyor. Üstelik zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz bu günler, hayatımızı müspet yönde değiştirmek  için de büyük bir fırsat. Tek yapmamız ihtiyaç duyulan ertelemeden harekete geçmek ve pes etmemek. İşte evde formda kalmak için destek olabilecek en etken ipuçları: 

1. İlk yapılması ihtiyaç duyulan şey, beslenme düzenini gözden geçirmek. Her canın sıkıldığında kendini buzdolabının önünde buluyorsanız, değiştirmeniz ihtiyaç duyulan ilk huy bu! Ayrıca evde meyve ve kuruyemiş şeklinde sıhhatli atıştırmalıklar bulundurmak, bu minik krizleri en az zararla atlatmanızı sağlayabilir!

2. Herkesin günde minimum 2 litre su içmesi gerekiyor. Yeni güne bir bardak su içerek adım atmak ve gün içinde de sık sık su içmek, metabolizmayı hızlandırıyor. Üstelik, su içmeyi daha keyifli hale getirmek için salatalık ve limon şeklinde organik aromalardan yararlanmak da mümkün!

3. Evde egzersiz programına başlamadan ilkin, uykunuzu düzene sokmanız da çok mühim. Yapılan araştırmalar, tertipli uykunun kggram vermeyi bile kolaylaştırdığını ortaya koyuyor. Bunun en mühim sebebi, uykunun aşırı enerji kaybının önüne geçme özelliği!

4. Evde canınız oldukca sıkılıyorsa, yeni bir hobi edinerek abur cubur yeme alışkanlığının önüne geçebilirsiniz. Evde formda kalmak için, en önce evde iyi hissetmemiz gerekiyor. Film kovuşturmak veya puzzle yapmak şeklinde dinlendirici hobiler, stresin önüne geçebilir.

5. Vücudumuzun yağ yakma hızını artıran pulbiber ve zencefil şeklinde baharatların yanı sıra avokado şeklinde sıhhatli yağlar da evde formda kalmak için rejiminize ekleyebileceğiniz gıdalar içinde yer alıyor.

6. Evde egzersiz hareketleri oluşturmaya başlamadan ilkin kesinlikle sağlam bir kahvaltı yapmak gerekiyor. Yumurta, peynir ve kepekli ekmek şeklinde sıhhatli kahvaltılıklar spor öncesi vücudunuza gereksinim duyduğu gıdaları sağlayabilir.

7. Evde formda kalmak için, kesinlikle müsait bir egzersiz programını izlemek gerekiyor. Bunun için siz de kendinize müsait bir evde egzersiz programını tercih edebilirsiniz.

Bunun gibi daha birçok içeriğimizi okuyabilirsiniz, içeriklerimiz dikkatinizi çekiyorsa, buraya tıklayarak diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz!
Formda Kalmanın Yolları Nelerdir ?

Resim' e tıklayarak ürünlerimize göz atabilirsiniz!
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.