Genç Kalmanın Sırları

05-12-2022 11:45
Genç Kalmanın Sırları
Genç Kalmanın Sırları; Oldukça insanlar genç kalmanın sırlarını arıyor. Zamanı durduramazsınız, sadece yaşlanma emarelerini en aza indirebilir ve yaşlanma sürecinizi yavaşlatabilirsiniz. Uzun seneler süresince daha genç görünmek ve kendinizi iyi sezmek istiyorsanız; aşağıdaki önerilerimize göz atabilirsiniz. İşte, genç kalmanın sırları !

Beyin Egzersizi Yapmalısınız:


Beyin bir kas olmamasına rağmen, ‘’kullan yahut kaybet’’ atasözü hala geçerlidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; insanoğlu beyinlerini sıra dışı biçimde kullandıkları zaman, beynin değişik bölgelerine daha çok kan akışı olur ve yeni sinir yolları meydana gelir. Örneğin, satranç oynamak zihinsel çevikliği artırırken, beyin fonksiyonlarını da geliştirebilir. Ayrıca, zihin uyarıcı faaliyetlere daha sık katılmak, Alzheimer hastalığına yakalanma ihtimalini azaltır.

Sosyalleşin:


Genç kalmanın sırları sosyallik terimini da kapsıyor. Sosyal izolasyon, zihinsel işlevi azaltabilir. Bu da erken yaşlanmaya niçin olabilir. Erken yaşlanmayla başa çıkmak için oldukca muhtelif yazışma becerilerinin kullanılması gerekir. İlgi alanınızla ahenkli olarak edebiyat kulübü, seyahat kulübü yada fotoğrafçılık kulüplerine dahil olmak, öteki insanlarla etkileşimi artırırken, bilişsel gerilemenin de önüne geçebilir. Bu yüzden, yalnızlığınızla savaşım etmenin kısıtlı bir yolu olarak bulmaca çözmektense, muhtelif öbek aktivitelerine katılıp, oldukca sayıda adamla eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Aynı zamanda genç kalmaya da devam edebilirsiniz.

Sürekli Egzersiz Yapın:


Yağ fazlalığı, kas kaybı ve hareketsiz ömür, süratli bir biçimde yaşlanma sürecine girmenize niçin olabilir. Haftada bir defa koşmak, bisiklete binmek yada yüzmek benzer biçimde kuvvetli fizyolojik aktiviteler, vücut yağ oranınızı azaltır, kas oranınızı yükseltir ve böylece, genç kalmanızı destekler. Bununla beraber kalp sağlığınız ve genel vücut sağlığınız da iyileşme gösterir. Mümkün olduğunca etken bir ömür sürmek, yılları geride bırakmaya çalışan hepimiz için en iyi tavsiyelerden biridir.

Balıkları Yağlı Tüketin:


Genç kalmanın sırları arasın da yağlı balık tüketimi de yer alıyor. Somon, uskumru, ringa balığı ve ton balığı şeklinde yağlı balıklar, kardiyovasküler hastalıklara, tip 2 diyabete ve romatoid artrite karşı koruma elde eden Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca Omega-3’ün, cildin elastiki ve nemli kalmasına destek olduğu da bir gerçektir. Bu durum, kırışıklıklarla başa çıkmak zorunda olmanızı engelleyebilir. Yağlı balık tüketimi, ancak cilt mevzusunda değil, zihinsel açınma mevzusunda da yarar sağlar. Düzenli ve ehil yağlı balık tüketimi, zihinsel yaşlanmanın önüne geçer.

Antioksidan Oranınızı Arttırın:

Yaşlandıkça, vücudun antioksidan üretimi azalır ve organik olarak, zararı dokunan özgür radikallerin seviyesi yükselir. Antioksidan bakımından varlıklı gıdalar tüketmek, vücut ve beyindeki yaşlanma süreçlerini yavaşlatabilir. Özellikle yaban mersini ve ıspanak şeklinde yararlı yiyecekler, antioksidan bakımından yoğundur. Antioksidan, A, C ve E vitamini, vücudu özgür radikallere karşı en iyi biçimde korur. Bu nedenle her gün tertipli olarak meyve ve sebze tüketmelisiniz. Özellikle A vitamini, beta-karoten bakımından varlıklı olduğundan, cildinizi kuvvetli ve sıhhatli tutar. Havuç, tatlı patates, kabak ve kavun şeklinde besinler en iyi A vitamini deposu içinde sayılır.

Cinsel İlişkinizi Arttırın:



Düzenli cinsel süreç, sizi genç tutmak mevzusunda etken olabilir. Cinsel ilişki, romantik yakınlığı geliştirir, psikolojik açıdan rahatlatır, stresi azaltır ve sizi huzurlu hissettirebilir. Yapılan araştırmalara göre; bir bireyin cinsi hayatı ne kadar etken ve doygunluk edici olursa, sıhhatli ve uzun ömürlü bir ömür sürme ihtimali o denli artar.

Sizler de içeriklerimizden memnun kaldıysanız eğer buraya tıklayarak diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz ! 

Genç Kalmanın Sırları
Resim' e tıklayarak ürünlerimize göz atabilirsiniz!
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.