Gliserin Faydaları Ve Gliserin Nedir?

20-11-2022 14:43
Gliserin Faydaları Ve Gliserin Nedir?

Gliserin Faydaları Ve Gliserin Nedir?

Cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetik... Buluşundan bu yana tüm ürünlerde en çok kullanılan maddelerden biri:

Gliserin! Gliserin, cilt ile iyi uyum sağlaması nedeniyle cilt bakımı ve kozmetik endüstrisinde önemli bileşenlerden biridir.

 
Hem doğal olarak  hem de çeşitli formülasyonlarda kullanılabilen gliserin, cildi nemlendirmekten siyah noktaların azaltılmasına kadar pek çok amaçla kullanılabiliyor. Ayrıca tırnak ve saç bakımında da sıklıkla kullanılmaktadır.

1. Gliserin Nedir?


Gliserin; Oksijen, karbon ve hidrojenin doğal olarak oluşan bir yan ürününü oluşturur. Bitkisel ve hayvansal yağlar olmak üzere iki farklı kaynaktan elde edilebilen gliserin; Su ve alkolle karıştırılabilen, renksiz ve hafif tatlı baharatlı bir sıvı olarak bilinir. "Gliserol" olarak da adlandırılan ve petrol kaynaklarından elde edildiği için "gliserol yağı" olarak  adlandırılabilen bu bileşen; Doğal nemlendirici, onarıcı ve koruyucu özellikleri sayesinde yıllardır popülaritesinden ödün vermemiştir.

2. Gliserin Nasıl Elde Ediliyor?

Hatırlarsanız gliserin bitkisel ve hayvansal yağlardan elde edilir demiştik. Ancak gliserin, bitkisel ve hayvansal yağların bir kombinasyonundan da elde edilebilir. Bitkisel gliserin hurma yağı, hindistancevizi yağı, zeytinyağı gibi pek çok yağ türünden yapılabilse de; Son yıllarda gliserine olan yüksek talep nedeniyle, gliserinin sentetik üretimi de oldukça yaygındır.

3. Gliserin Nasıl Kullanılmalıdır?

Gliserin, tek başına veya farklı bakım ürünlerinde farklı şekillerde kullanılabilir. Cilt bakım rutininizin bir parçası olarak direkt olarak saça ve cilde uygulanabilse de gliserinin cilt bakımında doğru kullanımı gliserin içeren ürünleri seçmekten geçiyor. Çünkü gliserin doğrudan kullanıldığında gözenekleri tıkayan etkilere neden olabilir.

4. Gliserin Faydaları Nelerdir?

Gliserinin özelliklerinin çoğunlukla cilt bakımında kullanıldığı düşünülse de aslında gliserin çeşitli alanlarda  sıklıkla kullanılan bir bileşendir.
 Hemen her alanda kendine yer bulan gliserin, başlıca şu özellikleriyle bilinir: 
 
 ● Su tutma özelliği ile formülü stabilize etmeye yardımcı olur. 
 
 ● Başta sabun ve mum olmak üzere çeşitli temizlik ürünlerinde bulunan etken maddedir. 
 
 ● Koruyucu özelliği sayesinde ambalajlı gıdaların raf ömrünün uzamasına yardımcı olur. 
 
 ● Gliserin lekeden leke çıkarmada ve daha birçok amaç için kullanılır.

5. Gliserin Cilde Faydaları Nelerdir?

Gliserinin cilt bakımındaki yeri tahmin edebileceğiniz gibi oldukça büyük! Hemen hemen tüm bakım ürünlerinde bulunan gliserin, olumlu etkileri ile cilt bakımının vazgeçilmez bir bileşenidir. Bu etkiler arasında  en  öne çıkanlar şunlardır: 
 
 ● Nemlendirme özelliği sayesinde cildin nemini korumaya ve nem içeriğini artırmaya yardımcı olur. 
Böylece cilt elastikiyetinin korunmasında, arttırılmasında ve  ince kırışıklıkların ortaya çıkmasının önlenmesinde etkili olabilir. 
 
 ● Cildin pH dengesinin korunmasına yardımcı olur. 
 
 ● Cildin daha parlak ve enerjik olmasını sağlar. 
 
 ● Yağlamanın neden olduğu izleri ve koyu lekeleri etkili bir şekilde azaltabilir.
 
 ● Dudakları ve cildi nemlendirirken yumuşak bir his bırakır ve istenmeyen nem eksikliği görüntüsünün önlenmesine yardımcı olur.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.