Güzellik Sırları

05-12-2022 18:27
Güzellik Sırları
Güzellik Sırları; nesilden nesile aktarılan bir şeydir. Kesinlikle denenmiş ve kontrol edilmiştir. Güzellik sırlarının en mühim özelliği tamamen naturel olma pozitif yanları sunmalarıdır. Cilt tipinize müsait olan rutin bakım ve şekilleri tercih etmeniz en kısaca olacaktır. Çünkü her tatbik cildiniz ile ahenk sağlamayabilir ve faal netice alamayabilirsiniz. Bu nedenle doğru cilt bakımı yapmak için doğru şekilleri seçtiğinizden güvenli olmalısınız. İşte, her cilt tipine ahenk elde eden güzellik sırlarını sizler için cilt tiplerine göre sıraladık !

Yağlı Ciltler:


Yağlı bir cildiniz var ise domateslerden faydalanabilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ince dilimler halinde kati ve püre haline getirin. Ardından cildinize uygulayın. Domatesin iyi bir organik toner olması, cildinizdeki sebum üretimini hafifletecektir.
Yüzünüzdeki yağlı görünümü yok etmek için elmayı deneyebilirsiniz. Bunun için bir tane elmanın kabuklarını temizleyip, püre kıvamına getirin. Sonrasında alnınıza ve yanaklarınıza elma püresini yavaşça sürün.

Süt kullanması da güzellik sırları içinde sayılır. Çiğ sütü bir pamuğa damlatıp, cildinize masaj yapabilirsiniz.
Yağlı ciltler için güzellik sırları içinde sayılan bir başka tatbik ise yumurta ile yapılıyor. Haşlanmış yumurtayı blender ile yumuşak bir kıvama getirin. Üzerine yulaf ezmesi ilave edip, karışımı cildinize uygulayabilirsiniz.

Taze sıkılmış limon suyu ile sütü karıştırıp, bir pamuk sayeinde cildinizi temizleyebilirsiniz. Suyla durulama yapmadan ilkin minimum 5-10 dakika beklemenizi öneri ediyoruz.Cildinizin yağ miktarını azaltmak için haftada minimum 3 kere taze sıkılmış portakal yada elma suyu tüketebilirsiniz. Elma ve portakal suyu, cildin yağ üretimini dengeler.

Cildinizi nemli ve toksinsiz tutmak, aşırı yağ üretimini engellemek için günde minimum 8-10 bardak su içmeye itina göstermelisiniz.
Çay ağacı yağını, cildinizi organik yollarla temizlemek için kullanabilirsiniz. 1-2 damla saf çay ağacı yağını pamuğa damlatıp, yüzünüzdeki yağlı kısımlara uygulayabilirsiniz. Ayrıca çay ağacı hasım içeren sabunla da yüzünüzü temizleyebilirsiniz.


Kuru Ciltler:


Diğer tüm cilt tiplerinden daha azca rutubet ve yağ oranına haiz olan kuru ciltler, hususi bakıma gereksinim duyar. Nemin azca oluşu cildin kısa zamanda kuruyarak, fena ve sağlıksız görünmesine niçin olabilir. Yağ eksikliği ise ciltte rutubet dengesizliğine yol açar. Kuru cilt, kusurları ve kırışıklıkları daha bariz biçimde gösterebilir. Özellikle kış mevsimi, kuru cilt için büyük bir vehamet arz eder.
Kuru bir cildiniz var ise avokadonun gücünden yararlanabilirsiniz. Bir tane avokado ve muzu ezip, cildinize sürebilirsiniz.

Nem ve hidrasyona gereksinim duyan kuru ciltler için derin besleyici özelliğe haiz bir krem yada losyon kullanabilirsiniz. Hatta ancak gliserin bile cildinizi nemlendirebilir.

Cildinizde soyulmalar laf mevzusu ise bir pamuğa zeytinyağı damlatıp, müessir bir naturel tedavi yöntemi uygulayabilirsiniz. İşlem nihayetinde cildinizi yıkamak zorunda değilsiniz.

Kuru ciltler için mükemmel olan bir öteki metot ise süt kullanımı. Çiğ sütü pamuğa damlatıp, cildinizdeki kuru ve döküntülü alanlara sürebilirsiniz.
Cildinizin nemlenmesi ve sıhhatli görünümü için yapabileceğiniz en iyi şey, günlük olarak yeterince su tüketmenizdir. Aynı zamanda taze sıkılmış meyve sularından da tüketmenizi öneriyoruz.


Hassas Ciltler:

Cildiniz döküntülere yatkınsa kuru ve kırılgan bir cildiniz var demektir. Hassas ciltlerde, bununla birlikte akne ve sivilce benzer biçimde oluşumlar da daha basit meydana gelebilir. Bu nedenle fazladan bakım rutini büyük ehemmiyet arz eder. Hassas ciltler için doğru cilt bakımı önerilerini şöyle sıralayabiliriz:
Yüzünüzü yıkarken nazik olun. Cildinize maske uygularken yada temizleme işlemi yaparken dikkatli olmalısınız.
Hassas ciltler için en iyi naturel uygulama, bir tutam zerdeçal tozu ve 2 yiyecek kaşığı gül suyu karışımı diyebiliriz. Elde ettiğiniz bu maskeyi, yumuşak hareketlerle yüzünüze sürün. Yaklaşık 5 dakika kadar bekledikten sonrasında cildinizi yıkayabilirsiniz.

Nane özlü maskeler de kırılgan ciltler için idealdir. Nane yapraklarını blender’dan geçirip yüzünüze uygulayabilirsiniz. Özellikle akne ve sivilce probleminiz varsa, nane maskesini değerlendirebilirsiniz.
Bal ve avokado maskesini rutin olarak kullanabilir, güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. Avokado ve bal ikilisinin cildinizde harikalar yaratacağından güvenli olabilirsiniz.

Özellikle kırılgan cilt sahipleri, dışarı çıkarken yaz kış ayrım etmeksizin güneş kremi kullanmalıdırlar.
Saç deriniz kepek üretimine müsaitse, bir müddet sonra yüzünüzde de döküntüler oluşabilir. Bu nedenle kepek probleminden kurtulmak için hususi mamüller tercih edebilirsiniz.

Günde minimum 8-10 bardak su için ve tertipli olarak 8 saat uyumaya çaba edin.
Sağlıklı beslenme düzenine haiz olmanız, cildiniz açısından da yarar sağlayacaktır. Bu nedenle sebze ve meyve tüketimine dikkat etmelisiniz. Sağlıklı gıdalar tüketirseniz, antioksidanlar ve vitaminler yardımıyla şahane bir cilde haiz olabileceğinizi unutmamalısınız.

İçeriklerimizden memnun kaldıysanız eğer buraya tıklayarak diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz !

Güzellik Sırları
Güzellik Sırları burada sona ermektedir.

Resim' e tıklayarak ürünlerimize göz atabilirsiniz
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.