Kış Sezonuna Cildinizi Hazırlayın

11-12-2022 12:38
Kış Sezonuna Cildinizi Hazırlayın
Kış Sezonuna Cildinizi Hazırlayın:


Bol bolca güneşlenip yazın tadını çıkardıktan sonrasında sonbahara geldiğimizde cildimizi kışa hazırlamamız gerekir. Soğuk hava kendini belli etmiş olduğu dönemde cilt kurumaya eğilimlidir. Bu sebeple cilt bakımına fazladan itina göstermemiz gerekir. Aksi takdirde nemsiz kalır yağ dengesinde değişimler olur ve kurur. Cildin kuruması da ince çizgi ve kırışıklık görünümü birçok problemi da bununla beraber getirir. Soğuk hava ile doğrudan i·lişki eden el, burun ve dudak benzer biçimde yerleri öteki yerlere bakılırsa daha oldukça etkilenir.


Cildinizi Temizleyin:


Her şeyde olduğu benzer biçimde bu aşamada da en mühim başlangıç temizliktir ama cildinizi temizlediğinizde gerilmiş ve daha kuru hissediyorsanız temizleyici formunuzu değiştirmeniz gerekir. Örneğin cilt temizleme ürününüz jel kıvamındaysa yağ formunda yada losyon formunda temizleyici tercih edersen cildin daha yumuşak olur. Yağlı ve karma ciltlerde bu ‘’Soğuk havada kuruma durumu’’ oldukça görülmez ama onlarda yağ dengesini sağlamak için kullandığı glikolik asit ve salisilik asit içerikli temizleyicilerden uzak durmalıdır. Çünkü bu biçim içerikler ile soğuk hava birleştiğinde kuru görünüme sebep olabilir.

Yağlı ve gayri muntazam ciltlerin favorisi olan markaların temizlik ve koruma sağlar. Effaclar Gel kırılgan ciltler için yeni formülüyle cildi nazikçe temizler, kirden ve sebumdan temizlemeye destek olur. Ciltte tazelik sağlar. Termal suyu içerir. Cilt ile ahenkli pH değerine sahiptir.


Cildinizi Nemlendirin:


Cildin nemlenme dengesini sağlamak amacıyla soğuk kış aylarında nemlendirici kullanmak mühim bir yere sahip. Özellikle kullandığımız kapatıcılar ve fondötenler cildimizi daha da kurutur ve daha oldukca nemlenmeye ihtiyacını arttırır. Vücudumuz kendi nemini üretmeye çalışsa da kış aylarında bunu dengeleyemez ve rutubet ehil gelmez. Bu sebeple dışardan takviye katılımı gerekir.


Nemlendirici seçimini cilt tipine nazaran yapılır. Eğer kuru cilde sahipseniz yağ bazlı nemlendirici, yağlı bir cilde sahipseniz şayet su bazlı nemlendirici tercih ederek cilde gereksinim duyan nemi verebiliriz. Nemlendiricilerin birçok formu bulunur; süt, losyon, balm, serum şeklinde. Daha hafifçe yapıda ama daha konsantre bakım yaparak nemlendirmesini istiyorsanız serum nemlendirici tercih ederken bununla birlikte balm kadar ağır olmayan ama krem kadar da hafifçe olmayan bir nemlendirici arıyorsanız da losyonları tercih edebilirsiniz.

Nemlendirici seçerken formu kadar içinde ne olduğu de oldukca önemlidir. Nem bakımından varlıklı olan birtakım asitler ve maddeler bulunur. Hyalüronik asit, gliserin, seramid, niasinamid şeklinde maddelerin cildi nemlendirme mevzusunda çok başarılıdır. Cildinizi nemlendirdiğiniz de az önce belirttiğimiz maddelerle birlikte, cildinizi korumaya yardımcı kalkan oluşturmaktadır. Nemlendirici cildin pürüzsüzleşmesini ve yumuşamasını destekler. Ayrıca cilde parlaklık da verir.

İşte sizler ile birlikte Kış Sezonuna Cildinizi Hazırlayın, sorusunun cevablarını yanıtladık. Sizler de nemlendirici krem vb. ürün çeşitlerimize göz atmak isterseniz, güzellik deposu ürün çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz!

Kış Sezonuna Cildinizi Hazırlayın
Sizler de içeriklerimizden memnun kaldıysanız, resim' e tıklayarak diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz!
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.