Letkin Nedir? (Buğday Proteini)

20-11-2022 14:29
Letkin Nedir? (Buğday Proteini)

Letkin Nedir? (Buğday Proteini)

Saçlarındaki hacimsiz ve mat görünümün protein eksikliğinden kaynaklanabileceğini biliyor muydun?

Fakat merak etme, buğday proteini ile saçlarında özlemini duyduğun kütlesi ve yumuşaklığı tekrar sağlaman mümkün! Vücut için günlük protein desteğini almak iyi mi ki mühim ise saçlarda da son aşama mühim. Çünkü ehil oranda alınmayan protein; saçlarda kendisini cansız, mat, yıpranmış ve hacimsiz bir manzara olarak belli edebiliyor. Bunun için saç bakımında kullanabileceğin buğday proteini ve pirinç proteini benzer biçimde proteinler, saçlarda protein eksikliğinden meydana gelen negatif görünümleri iyileştirmeye destek oluyor.



1. Buğday Proteini (Lektin) Nedir?

Lektin olarak da bilinen buğday proteini; Farklı proteinlerin bir kombinasyonundan oluşan karmaşık bir protein türü oluşturur. Bu protein buğdayın yapısında güçlü bir sterol içerir ve onu zararlı etkenlere karşı korur. Saç bakımında pirinç proteini ile birlikte saçı dış etkenlerden korumak, dolgunluk ve hacmi arttırmak, mat ve cansız görünümü ortadan kaldırmak için en çok kullanılan bileşenlerden biridir.

2. Buğday Proteini (Lektin) Nasıl Kullanılır?

En iyi performans için hidrolize buğday proteini "hidrolize buğday proteini" adı altında doğrudan sıvı halde tüketicilere sunulabilir. Ancak bu şekilde doğru kullanım miktarına uyulmazsa saçta sertleşme ve kilo kaybı gibi istenilenin tam tersi gerçekleşebilir. 

 Bu nedenle buğday proteinini kullanmanın en ideal yolu, uygun miktarda hidrolize buğday proteini  içeren ürünleri seçmektir. Aynı zamanda bu ürünler farklı yağlar ve farklı proteinler örneğin pirinç proteini ile zenginleştirilmiştir. Bu sayede birden fazla hedeflenen içerik birleştirilmekte ve böylece saçlar için çok daha güçlü bir tedavi desteği elde edilmektedir.

3. Saç Bakımında Letkin Faydaları Nelerdir?

Lektin, buğdayı dış etkenlerden koruyan ve besleyen yapısal bir bileşendir ve saç bakımında da benzer işlevleri yerine getirmek için kullanılır. Saç bakımında kullanılan hidrolize buğday proteini, içerdiği aminoasitlerle birlikte suda hemen çözünür. Bu nedenle saça ilk sürüldüğü andan itibaren saçın yapısını etkilemeye başlar. Lektinin saç bakımındaki faydaları arasında  en çok şu özellikleri öne çıkar: 

 ● Saçın doğal lipitlerini (yağlarını) soymadan hacimli bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. 

 ● Nemlendirici özelliği ile saça pürüzsüz bir görünüm kazandırır. 

 ● Zayıf saçı onarmaya ve kırılmayı azaltmaya yardımcı olur.
 
 ● Yıpranmayı azaltır ve saçı kökten uca parlatır. 

 Peki, tüm bunları ve daha fazlasını saçınızda görmek ister misiniz? Buğday ve pirinç proteinleri içeren formüller aradığınız çözüm olabilir!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.