Ombre İşlemi Nedir ?

Ombre İşlemi Nedir ?
Ombre İşlemi Nedir ?

Göz alıcı renkler ombre işlemi ile mümkündür. Ombre kelimesi gölge anlamına gelen ve saçlarda da bir nevi gölge görüntüsü yaratan bir işlemdir. Ülkemizde ombre ile yurtdışında kullanması farklıdır. Ombre; saçlarda uçların daha aleni bir renk olduğu ve köklerin daha koyu olduğu saç modelleri son dönemlerde fazlaca popüler bir tatbik haline gelmiştir.

Saçlarınızı tamamen boyadığınızda ombre benzer biçimde organik bir manzara elde etmek fazlaca zor olacaktır. Ombre ise saçlarınıza organik bir hava ve ışıltı katmak için birebir bir çözümdür.
 
Kullanışlı bir tercih olan ombre işlemi için müsait olan merkezleri araştırmalısınız. Kaliteli bir netice elde etmek için bu işi uzman kişilere bırakmanız yararlı olacaktır.


Her Saç Stiline Ombre Yapılırmı ?


Uzun yahut kısa her türlü saçınıza müsait bir halde ombre işlemi yapılmaktadır. Uygulamanın süresi ve kullanılacak teknikler saç boyunuza nazaran değişebilir. Bunların dışında arzu ettiğiniz vakit saçınız için ombre tercihiniz olabilir. Renkleri de isteğinize nazaran belirleyebilirsiniz. 2000’li yıllarda klasik renkler ile ombre yapılırken, son senelerde yeşil, mavi, kırmızı benzer biçimde renklerle de ombre seçenekleri içinde yer almaktadır.


Ombre Saçlarıma Zarar Verirmi ?


Ombre dışında saçlarınıza boyama işlemi yapıyorsanız pek bir şey değişmeyecektir. İki işlemde de kullanılan malzemeler aynı boyalar olduğundan aralarında fazlaca ayrım yoktur. Ancak saçınız hiç bir muamele görmemiş ise bu vaziyet değişecektir. Her boya işleminden sonrasında saçlar bir miktar zarar görmektedir. Yapmanız ihtiyaç duyulan ise saçlarınızın ombreli kısaca boyalı bulunduğunu düşünerek ona bakılırsa bakım yapmanızdır. Bakım periyodunu işlemsiz bir saça bakılırsa daha da fazla yapmanız gerekebilir.
Ombre seçeneğinin minimum zarar veren hali; işlemsiz saçınıza yaptıracağınız muamele olacaktır. Ancak kısa vakit arasında boyama işlemi arkasından da ombre uygulaması yaptırdığınızda ziyanı artırabilirsiniz. Bu nedenle uzman ferdin önerilmiş olduğu vakit aralıklarında boyama ve ombre yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.


Ombre İşlemi Sonrası Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır ?


Ombre uygulaması ile düzgüsel bir boyama işlemi içinde pek bir ayrım yoktur. Boyalı saçınıza gösterdiğiniz özeni aynı halde ombreli saçınıza da göstermeniz gerekmektedir. Her yıkamadan sonrasında saçlarınızı boyaya hususi kremler ile yumuşatabilirsiniz. Normalde saçlarınıza yapmış olduğunuz maskeleri de ombre sonrasın da kullanabilirsiniz, bu nedenle korkmanızı ve çekinmenizi gerektiren herhangi bir durum söz konusu değildir.

Eğer sizler de içeriklerimizden memnun kaldıysanız buraya tıklayarak diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz !

Ombre İslemi Nedir ?
Resim' e tıklayarak ürün çeşitlerimize göz atabilirsiniz !
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.