Sağlıklı Bronzlaşma Nedir ?

25-11-2022 10:53
Sağlıklı Bronzlaşma Nedir ?
Sağlıklı Bir Bronzlaşma İçin Doğru Güneş Kremini Seçin:

Güneş ışınlarının %95'i UVA ışınlarıdır. Gerisi UVB ışınlarıdır. Her iki radyasyon türüne karşı koruma sağlayan bir ürüne yatırım yapın. UVB güneş koruyucu içeren güneş koruyucu ürünlerin cildin kızarmasını engellediğini ve bu kremin cilde en az iki saatte bir uygulanması gerektiğini unutmayın. En önemlisi son kullanma tarihi geçmiş  ürünlerden uzak durun.

Bronzlaşma Süresini Kontrol Et:


Sağlıklı bronzlaşma yöntemleri arasında bir diğer önemli konu da bronzlaşma süresidir. Cildimizin melanin üretiminde bir sınırı vardır. Bu nedenle bütün günü sahilde geçirmenin bir anlamı yok. Normal şartlarda buğday ve koyu tenli kişilerde maksimum üç saat bronzlaşma süresi vardır. Açık tenli insanlar daha ucuza bronzlaşmalıdır. Böylece cildinizin sağlığını en iyi şekilde korursunuz.

Sağlıklı Bronzlaşma İçin Kontrollü Güneşlenin:


Plaj ve havuzda güneşlenmeye ara sıra birkaç saat ara vermek, UV ışınlarının yoğunluğunu ve güneş yanığı riskini azalttığı için daha sağlıklı ve daha uzun süreli bronzluk sağlayacaktır. Kitap okumak veya bir restoranda yemek yemek için şemsiye altına girebilirsiniz. Tatil günleri hariç normal günlerde güneşte dinlenmek önemlidir. Bu sayede cildiniz güneşin zararlı etkilerine karşı en iyi şekilde korunur.

Sağlıklı Beslenmeyi Unutmayın:


Sağlıklı bir bronzluk elde etmek istiyorsanız; Yediklerinize dikkat etmeniz çok önemlidir. Cildin de kendi SPF'si vardır. Bu  likopen. Domates veya biber gibi kırmızı ve turuncu yiyecekler yemek, vücudunuzun antioksidan seviyelerini artıracaktır. Bu yiyecekleri diyetinize düzenli olarak eklemek güneşe karşı toleransınızı artırabilir. Bu aşama ayrıca yeşil çay ve baklagiller gibi polifenol içeren gıdaları tüketmenin önemini vurgulamaktadır.

Koruyucu Kremi İki Saatte Bir Uygulayın:
Sağlıklı Bronzlaşma

Sağlıklı bronzlaşma elde etmek için güneş kremini iki saatte bir yeniden uygulamak çok önemlidir. Güneş koruyucunuz su geçirmez olsa bile, ürünü vücudunuza tekrar sürmeyi unutmayın.

Bronzlaşmanın Faydaları Nedir ?


Sağlıklı bronzlaşmanın faydaları ölçülü yapıldığında muazzamdır. Zevkin yanı sıra bronzlaşmak da sağlıklı bir aktivite olabilir. Bronzlaşmış bir cildin genel olarak  estetik olduğunu düşünürken, güneşin sağlığımız üzerindeki etkilerinden de faydalanıyoruz. 

 Vitamin D sağlıklı bir bronzluk için bronzlaşmanın en önemli faydalarından biridir. UV ışınları cildin D vitamini üretmesine yardımcı olur.  D vitamininin en önemli özelliği kemikleri güçlendirmesidir. 

 D vitamini ince bağırsakta oluşan kalsiyum ve fosforun emilmesine katkıda bulunur. Bu önemli vitamin hem yiyeceklerden hem de güneşten alınabilir. Haftada en az iki veya üç kez 5-10 dakika güneşlenmek D vitamini üretimi için çok önemlidir. 

 Güneş ışığının bağışıklık sistemi üzerinde de önemli bir etkisi vardır. D vitamini eksikliği, otoimmün hastalıklar ve artan enfeksiyon riski ile ilişkilidir. Bu noktada D vitamini bizi korur ve çeşitli hastalıklara yakalanmamızı engeller. Örneğin, ölçülü bronzlaşma ve sağlıklı bronzlaşma vücudumuzu güçlendirir. 

 Güneşlenmenin cilt sağlığına da pek çok faydası vardır. Özellikle  sedef hastalığına karşı koruma oluşturur. Her gün kısa bir süre güneşe maruz kalmak bile sedef hastalığını önleyebilir. Güneşlenmenin birçok faydası vardır ve vitamin eksikliği  birçok kanser türüyle bağlantılıdır. Kontrollü güneşe maruz kalma sizi birçok kanser türünden koruyabilir. 

 Güneş ışınlarına maruz kaldığında ölçülü olmak çok önemlidir. Güneş ayrıca kanımızdaki beyaz kan hücrelerinin sayısını artırma yeteneğine de sahiptir. Ayrıca enfeksiyonlarla savaşmanın etkili bir yoludur. Yeterince güneş görürsek kış mevsimini yara almadan atlatırız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.