Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır ?

28-11-2022 11:46
Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır ?
Suya Dayanıklı Makyaj Adımlarını Sizler İçin Sıraladık:

1. Cildinizi Temizleyerek Başlayın.

Başarılı bir makyajın ilk adımı her zaman cildin uygun şekilde temizlenmesidir. Cildinizi makyaja hazırlamak ve en önemlisi sadece makyajı barındırmak için günlük yüz temizleme ürünleri ile makyaj yapmadan önce gözeneklerinizi temizleyin. Günlük tonerinizi ve nemlendiricinizi her zamanki gibi  uygulamayı unutmayın. Özellikle makyaj yapmadan önce göz çevresi cildi için ayrı, yüzün geri kalanı için ayrı  nemlendirici kullanmak  çok önemlidir.


2. Makyaj Bazı (Primer) Kullanın.


Makyaj bazı veya astar (primer) , makyajın gün boyu sabit kalması için makyaja başlamadan önce tüm yüze uygulanan bir çeşit hazırlayıcı ve sabitleyici makyaj malzemesidir. 
 Birçok markanın farklı temel biçimleri vardır. Bütçenize ve cilt tipinize en uygun olanı alıp makyajınızın içine koymalı ve makyaj yapmadan önce yüzünüze nemlendirici olarak uygulamalısınız. 
 Unutmayın, tüm makyaj malzemeleri gibi makyaj bazları da yüz, göz çevresi ve dudaklar için ayrı ayrı hazırlanır. Makyaja başlamadan önce yaz günlerinde kalıcılık sağlamak istediğiniz bölgeleri seçmeli ve o bölgeye uygun bir ürün uygulamalısınız.


3. Fondöten Ve Kapatıcı Ürününüz Güneş Korumalı Olmalıdır.


Yaz günlerinde en az SPF 15 güneş korumalı likit ürünler tercih etmek özellikle önemlidir. Kapatıcıyı temizlenmiş, nemlendirilmiş, hazırlanmış cilde, göz altlarına ve akneye meyilli cilt üzerine uygulayınız. Gerekirse yüzünüze fondöten sürün ama sadece renk dengesine ihtiyacınız varsa yüz kremi yerine renkli bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Kırılmaması gereken malzemeler ne kadar hafif olursa başarı oranınız o kadar yüksek olur.


4. Transpran Pudra Kullanmayı Tercih Edin.


Transparan  pudra veya transparan pudra veya sabitleyici pudra, fondöten, kapatıcı gibi likit makyaj malzemelerinin üzerine pudra fırçası ile sürülür ve şeffaf olduğu için rengi bozmaz. İnce ve ipeksi dokusu sayesinde çok makyaj yapmışsınız gibi durmuyor, sıvı malzemeleri kapatıyor ve sabitliyor. Ayrıca teri ve nemi emerek dayanıklılık için ekstra bir katman oluşturur. Makyajınızın hemen ardından transparan bir pudra ile yaz sıcağında makyajınızı  sabitleyin. Etkilenen bölgelere, özellikle göz altı, burun  ve T bölgesine daha fazla uygulayarak makyajınızın daha da uzun süre dayanmasını sağlayın.


5. Sabitleyici Kullanın.


Kuaförde uzun süre kalıcı makyaj yapılırken sıklıkla karşılaşılan makyaj sabitleyici spreyi yüzünüze serpmekte kesinlikle fayda var. Yazın sıcağında, makyajınızı gün boyu kalıcı kılmak için yapmanız gereken son şey, yüzünüzü sabitleyici bir sprey ile sabitlemek ve sabit kalmasını sağlamaktır.

İçeriğimiz aramış olduğunuz konuda sizlere yarımcı olduysa, buraya tıklayarak diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz!

Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır ?
Yukarıdaki resim' e tıklayarak ürünlerimize göz atabilirsiniz!
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.